STUDIO DEN HAAG FOTOGRAFIE is opgericht  door Marieke van Dinteren (1970).  Marieke is sinds 1997 werkzaam in de Nederlandse bladenwereld.  Zij publiceerde als freelance journalist in vele bekende tijdschriften, zoals  Marie Claire, Viva, Mens' Health, Red, & Mind Magazine en Ouders van Nu. Ook was zij nauw betrokken bij de totstandkoming van Bestseller FLOW.

Tussen 1997 en 2014 publiceerde Marieke honderden cover-artikelen bestaande uit werkspecials, reportages, interviews met bekende Nederlanders, psychologen, detectives, artsen, economen  en zakenmensen. Maar het meest gefascineerd was zij altijd door de levensverhalen van gewone mensen, en  uiteindelijk specialiseerde zij zich in testimonials.

​Emigreren naar Sydney betekende een onverwachte ommekeer in haar carrière. Marieke ontwikkelde zich als fotograaf met een passie voor sport, dans en surffotografie. Haar eerste surffoto's werden geplaatst in bekende Australische surfmagazines, en voor haar foto-serie "Young Ballerina" ontving zij een vermelding in de top 100 van meest veelbelovende kunstwerken door de jury van de international SeeMe Community. Haar werk werd in die periode  tentoongesteld in de Art Gallery in Soho.

 

Ook werd zij gevraagd om als resident photographer voor Sydney's grootste gym te komen werken. Hier kreeg zij de kans te werken met topatleten en professionele bodybuilders. Daarnaast werd zij steeds vaker gevraagd om content en websites te ontwerpen. In Augustus 2019 keerde Marieke met haar gezin terug naar  Den Haag.

 

Marieke werkt bij voorkeur met natuurlijk licht, en heeft een voorliefde voor zwart/wit fotografie.

Deze foto uit de serie Young Ballerina werd  genomineerd als top-shot volgens de  internationale SeeMe community. De foto maakte deel uit van een expo in SoHo, 

New York.

"Truly Stunning Photography" - Sydney Dance